WordPress beveiligen

Voor alles is een eerste keer. Zo ben ik vandaag voor het eerst gebeld door een klant met de mededeling dat zijn website is gehackt. Zijn WordPress website werd gevuld met random spam-berichten. Na een zoektocht bleek er een onzichtbare plugin geïnstalleerd te zijn die als achterdeur functioneerde om rotzooi te publiceren. Ook gehackt, of […]

WordPress tips voor beginners

In de ruim 15 jaar dat ik werk met WordPress, heb ik een hoop ervaring opgedaan met dit pakket. In het begin lijkt het altijd simpel. Even WordPress installeren, thematje kiezen, en we kunnen vooruit. Maar in de praktijk valt dit vaak tegen.

Wat is een API?

Bij Internetbureau Conkreet ontwikkelen we steeds meer maatwerk oplossingen die opgebouwd zijn rondom een API. Maar wat is een API, en wat kun je er mee?

WordPress multisite

Onlangs hebben wij voor elke basisschool binnen Qliq Primair Onderwijs uit Helmond een nieuwe website opgeleverd. Voor dertien scholen om precies te zijn. Het zijn dertien websites die hetzelfde thema gebruiken, waarin de beheerders de kleuren kunnen aanpassen, en hun eigen logo kunnen toevoegen, om zo de website aan de eigen huisstijl te kunnen laten voldoen.

Project: Davehakkens.nl

Na twee maanden bouwen is het eindelijk zover! De nieuwe website van Dave Hakkens, de bedenker van onder andere Phonebloks, is gelanceerd! Na het bouwen van een responsive maatwerk thema voor WordPress, en het migreren van meer dan 30.000 gebruikersaccounts, is de nieuwe community website in gebruik genomen.

Koppel je webshop aan MailChimp

Veel van onze opdrachtgevers versturen nieuwsbrieven. MailChimp is hiervoor dé tool die al jarenlang onze voorkeur heeft. MailChimp is gratis te gebruiken voor kleine bedrijven met een klein adressenbestand, en is niet duur als je een grotere lijst hebt, of geen reclame wil maken voor MailChimp.

Belangrijk: update je WordPress website

Op donderdag 23 april is er door WordPress een kritiek lek gedicht in de code. Het is voor kwaadwillenden in versies t/m 4.1.1 mogelijk om eigen code toe te voegen en zo de werking van WordPress te beïnvloeden.

Wanneer kun je beter kiezen voor maatwerk?

Er zijn veel verschillende CMS-en waarmee je een website of webshop kan beheren. Bekende voorbeelden zijn WordPress, Joomla, Magento en OpenCart. De eerste twee zijn het meeste geschikt voor het beheren van normale websites en blogs, Magento en OpenCart zijn speciaal gemaakt voor webshops.

Chatfunctie website, hoe werkt dat?

Steeds vaker kom je de mogelijkheid tegen om via een chatfunctie op een website direct vragen te kunnen stellen. Vooral bij webshops zie je vaak deze chatfunctie. Hoe werkt het, en hoe voeg je een chatfunctie toe aan je eigen website?