Odoo ERP Software

Al geruime tijd ben ik bij diverse bedrijven bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen die gekoppeld zijn aan verschillende ERP-systemen. Denk hierbij aan business intelligence dashboards, vereenvoudigde webinterfaces voor veelvoorkomende taken en mobiele apps. Daardoor heb ik veel kennis en ervaring opgedaan met deze systemen, en wilde ik graag ook zelf een ERP-pakket aan kunnen bieden aan mijn klanten.

De criteria

Een ERP-systeem uitzoeken is een behoorlijk karwei. Er zijn verschillende voorwaarden waar een dergelijk systeem aan moet voldoen. De belangrijkste voorwaarde was snel bepaald. Zelf maakte ik voor Internetbureau Conkreet nog geen gebruik van een ERP-systeem, en aangezien ik ook onze processen wil structureren en efficiënter wil maken, moest het een pakket worden dat ik zelf ook graag gebruik. Als ik het zelf niet graag gebruik, hoe overtuig ik u dan dat het de beste keuze is voor uw organisatie?

Een andere belangrijke voorwaarde is de prijs. Veel pakketten lijken voordelig, totdat je het met meerdere gebruikers wilt gaan gebruiken, en meer modules nodig hebt dan er standaard in de basisprijs zitten. Het liefste betaalt ook u natuurlijk eenmalig voor het opzetten van een systeem, en wilt u daarnaast geen hele hoge maandelijkse kosten, of elk jaar nog een keer een dure licentie moeten afrekenen. Daarnaast is er ook nog een groot verschil in onderhoudskosten. Voor veel pakketten betaalt u de hoofdprijs voor dure consultants en maatwerk aanpassingen.

Naast deze twee hoofd-criteria heb ik nog een lijstje met andere criteria waar een ERP-pakket aan moet voldoen:

 • Het pakket moet gebruiksvriendelijk zijn
 • Ik wil het pakket zelf kunnen hosten, onafhankelijk van de ontwikkelaar van het pakket
 • Ik wil als het nodig is aanpassingen kunnen maken aan de functionaliteit
 • Het pakket moet veilig zijn
 • Het pakket moet voldoende modules bevatten voor alle gangbare ERP-toepassingen

De uitkomst

Het systeem dat aan alle criteria voldoet is Odoo. Het is in Nederland een nog redelijk onbekend pakket, maar heeft wereldwijd toch al ruim 2.000.000 gebruikers, en het wordt gebruikt door een aantal grote bedrijven zoals Toyota en Hyundai. Odoo is beschikbaar is twee varianten, de Enterprise-editie en de Community-editie. De eerste editie is, net als alle andere beschikbare pakketten, al snel behoorlijk duur. Maar de tweede editie, de Community-editie, is open-source. Het is precies hetzelfde pakket, maar dan zonder ondersteuning en hosting van de ontwikkelaar. En dat is ook niet nodig, want Internetbureau Conkreet kan Odoo voor u hosten en ondersteunen voor een fractie van de prijs!

De mogelijkheden

De mogelijkheden van Odoo zijn zeer uitgebreid. Het mooie is dat u zelf kan kiezen welke modules u nodig heeft. En het maakt niet uit hoeveel modules u wel of niet nodig heeft, het kost u niets extra. Ook het aantal gebruikers maakt niets uit. Of er binnen uw bedrijf nu 10 of 100 personen gebruik moeten maken van de software, u heeft geen extra kosten per gebruiker.

Odoo bevat onder andere de volgende functionaliteit:

 • Relatiebeheer
 • CRM
 • Inkoop
 • Verkoop
 • Productie
 • Service / reparatie
 • Voorraadbeheer
 • HRM
 • Dashboards
 • Projectmanagement
 • Boekhouding
 • Urenregistratie
 • Agenda
 • Notities
 • Geïntegreerd websitebeheer
 • Kassa geschikt voor touchscreens
 • Wagenparkbeheer

Kosten

De kosten voor Odoo via Internetbureau Conkreet bestaan uit twee delen. De ERP-software moet gehost en regelmatig geupdate worden. Hiervoor richt ik uw eigen virtuele cloudserver in waarop Odoo wordt geïnstalleerd. De kosten hiervoor bedragen maandelijks 69 euro.

Daarnaast betaalt u eenmalig voor de implementatie van de ERP-software. Het implementeren houdt in dat ik de software installeer en configureer, en volledig inricht naar de behoeften van uw bedrijf, zodat u direct met de software aan de slag kan. De kosten voor de implementatie zijn afhankelijk van uw specifieke wensen en eisen. Als richtprijs kan u rekening houden met gemiddeld eenmalig 800 euro per module.

Stel, u gaat gebruik maken van de modules relatiebeheer, CRM, inkoop, verkoop, voorraadbeheer, projectmanagement, boekhouding en een kassasyteem, is uw eenmalige investering 6400 euro.

Meer informatie en vrijblijvende demo

Heeft u interesse in Odoo ERP Software? Neem dan contact met mij op, ik vertel u graag wat de mogelijkheden zijn. Ik kom graag langs voor een vrijblijvende demonstratie van de Odoo ERP Software. Ik ben op werkdagen bereikbaar via 085-3037420 of via e-mail [email protected].