Wanneer kun je beter kiezen voor maatwerk?

Er zijn veel verschillende CMS-en waarmee je een website of webshop kan beheren. Bekende voorbeelden zijn WordPress, Joomla, Magento en OpenCart. De eerste twee zijn het meeste geschikt voor het beheren van normale websites en blogs, Magento en OpenCart zijn speciaal gemaakt voor webshops.

Welk systeem het meest geschikt is voor jouw website is afhankelijk van de gewenste functionaliteit. Wil je nieuwsberichten kunnen publiceren, en bevat je website een aantal algemene tekstpagina’s? Dan is WordPress de meest voor de hand liggende keuze. Wil je een webshop beginnen, en heb je geen extreem groot assortiment? Dan is OpenCart een goede optie.

Wanneer kiezen voor maatwerk?

Als je functionaliteit nodig hebt die niet, of moeilijk te maken is in een standaardpakket dan kies je voor een maatwerk oplossing. Maar ook als je geen uitgebreide functionaliteit nodig hebt, maar bijvoorbeeld extreem veel bezoekers verwacht, dan is een keuze voor maatwerk ook niet onverstandig.

Checklist

Als je website een van de volgende functionaliteiten moet bevatten, kun je het beste kiezen voor een maatwerk oplossing.

  • Uitgebreide registratie en profielfuncties voor bezoekers
  • Aanbieden van grote hoeveelheden data die doorzoekbaar moet zijn
  • Interactie tussen bezoekers, bijvoorbeeld in de vorm van een forum
  • Koppelingen met externe systemen, zoals bijvoorbeeld Profit of Exact
  • Automatisch en periodiek verwerken van data
  • Data-applicaties, bijvoorbeeld CRM of ERP toepassingen

Wil je weten wat voor jouw website de beste oplossing is? Neem dan contact met ons op. Bel 085 – 303 74 20 om vrijblijvend een afspraak te maken.