Dropbox alternatief: OwnCloud

Dropbox is een populaire tool voor het online opslaan van bestanden. Je maakt een account aan, installeert de app op je computer, en alle bestanden in de Dropbox-map worden automatisch gesynchroniseerd. Erg handig als je op meerdere computers of apparaten werkt.

Zelf gebruik ik het bijvoorbeeld voor het automatisch uploaden van mijn foto’s die ik met mijn smartphone maak. Elke foto verschijnt dan automatisch op mijn computer en mijn tablet.

Maar hoe zit het met documenten die je als bedrijf graag veilig wilt bewaren? Uiteraard is Dropbox veilig, maar de data wordt niet in Nederland opgeslagen, en de Europese regelgeving is dus niet van toepassing. Hiervoor bestaat een goed Dropbox alternatief genaamd OwnCloud.

OwnCloud is een Dropbox alternatief dat je installeert op je eigen server. Er zijn apps beschikbaar voor Windows, Mac en Linux, en voor iOS en Android. Eenmaal geïnstalleerd werkt OwnCloud precies hetzelfde als Dropbox, met als belangrijke uitzondering dat de data op uw eigen, of een van onze servers opgeslagen is.

Benieuwd naar dit Dropbox alternatief? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij laten u zien wat de mogelijkheden zijn, voor zowel hosting op uw eigen server, als hosting door Internetbureau Conkreet.

Bel 085 – 303 74 20 of stuur ons een e-mail, wij vertellen u graag vrijblijvend wat OwnCloud voor uw bedrijf kan betekenen.